BINNENSTADSBAROMETER BIJNA GEVULD

Over enkele weken worden de deelnemers van de Verkiezing Beste Binnenstad bekend gemaakt. De deelnemers worden geselecteerd op basis van de Binnenstadsbarometer. Op dit moment worden de nieuwe datasets ingeladen in de Binnenstadsbarometer. Op basis van deze actuele data worden op 7 januari 2020 de deelnemers van de Verkiezing Beste Binnenstad gekozen.

Binnenstadsbarometer

De ontwikkeling die binnensteden doormaken staat centraal bij de Verkiezing Beste Binnenstad. De stad die de grootste ontwikkeling heeft meegemaakt in de afgelopen periode van 3 jaar wordt bekroond met de titel ‘Beste Binnenstad 2020’. Het inzichtelijk maken van deze ontwikkeling gebeurt onder andere met de Binnenstadsbarometer.

De Binnenstadsbarometer is een online dataplatform, ontwikkeld door het Platform Binnenstadsmanagement. De Binnenstadsbarometer laat de ontwikkeling van binnensteden zien en maakt het mogelijk om de ontwikkeling van binnensteden op thema’s en onderwerpen met elkaar te vergelijken. Door de combinatie van circa 200 verschillende datasets ontstaat er een integraal beeld van de binnenstad. De Binnenstadsbarometer is raadpleegbaar via www.debestebinnenstad.nl/barometer.

Bekendmaking genomineerden

Op dit moment worden de actuele datasets ingeladen. Op basis van deze data worden op dinsdag 7 januari 2020 de deelnemers van de Verkiezing Beste Binnenstad bekend gemaakt per categorie (grote en middelgrote binnensteden). Deze binnensteden worden vervolgens beoordeeld door een vakjury. Zij bepalen uiteindelijk op 18 mei 2020 de winnaars van de titel Beste Binnenstad 2020. Deelnemen aan de Verkiezing Beste Binnenstad is alleen mogelijk voor de leden van het Platform Binnenstadsmanagement.

Meer informatie over de verkiezing, de procedure en eerdere winnaars is te vinden op de website www.debestebinnenstad.nl.

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Beste Binnenstad? Houd de website in de gaten of volg ons via Twitter @bestebinnenstad