EERSTE JURYOVERLEG VERKIEZING BESTE BINNENSTAD 2020

Over een paar maanden weten we welke steden (categorie groot en middelgroot) er met de titel Beste Binnenstad 2020 vandoor gaan. Aan de hand van de Binnenstadsbarometer worden de deelnemende binnensteden aan de verkiezing geselecteerd. Daarna is het aan de vakjury om te bepalen wie de titel wint.

Samenstelling vakjury

Het eerste juryoverleg heeft inmiddels plaatsgevonden. De onafhankelijke vakjury bestaat uit zes experts en diverse adviseurs uit het bedrijfsleven, het onderwijs en belangenorganisaties. Gezamenlijk bepalen zij welke binnensteden op 18 mei 2020 de titel ‘Beste Binnenstad’ in ontvangst mogen nemen. Tijdens het eerste juryoverleg hebben de verschillende juryleden met elkaar kennisgemaakt en zijn de laatste puntjes op de i gezet voor het proces van de verkiezing. Meer informatie over de juryleden en de verdeling van de expertisegebieden is te vinden op onze website.

Felix Wigman, juryvoorzitter en voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement: “Aandacht voor de ontwikkeling van de Nederlandse binnensteden is nog altijd essentieel. Het organiseren van de Verkiezing Beste Binnenstad helpt daarbij en zet de binnensteden op een leuke manier in de aandacht”.

Bekendmaking van genomineerde steden

Op dit moment wordt de laatste actuele data ingeladen in de Binnenstadsbarometer. De Binnenstadsbarometer, ontwikkelt door het Platform Binnenstadsmanagement, combineert circa 200 verschillende datasets en geeft daardoor een integraal beeld van de ontwikkeling van de binnenstad. Deze online tool is raadpleegbaar via www.debestebinnenstad.nl/barometer. Op dinsdag 7 januari 2020 worden de deelnemende binnensteden (2 x 7 nominaties) aan de verkiezing bekend gemaakt, die op basis van deze barometer zijn geselecteerd. Houd onze website, Twitter en Facebook in de gaten voor de bekendmaking van de finalisten.

Verkiezingsproces

Deelnemende binnensteden worden vervolgens beoordeeld door de vakjury. Op basis van een bidbook, speeddate en data uit de Binnenstadsbarometer kiezen de juryleden begin maart de twee finalisten per categorie. Deze vier finalisten krijgen een bezoek van de voltallige jury. De binnensteden die volgens de jury de grootste ontwikkeling hebben laten zien in de afgelopen jaren verdienen de titel Beste Binnenstad 2020 (categorie groot en middelgroot). De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 18 mei tijdens de Dag voor de Binnenstad in Breda, winnaar van de Beste Grote Binnenstad van Nederland 2017-2019.

Meer informatie over de verkiezing, de procedure en eerdere winnaars is te vinden op de website www.debestebinnenstad.nl.

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Beste Binnenstad? Houd de website in de gaten of volg ons via Twitter @bestebinnenstad.