RECYPRINT

Ieder jaar worden ruim 500 biljoen flesjes geproduceerd en de meeste van hen worden weggegooid of eindigen in de oceaan. 

Met Blachère hebben wij ervoor gekozen om dit probleem van plastic afval bij de wortel aan te pakken door het PET (polyethylene terephthalate) van de voedselindustrie te recyclen tot schitterende en innovatieve decoraties. Het unieke productiemateriaal dat wij hiervoor gebruiken noemen wij rPET (gerecycled PET). 

Inderdaad, ieder jaar belandt er meer dan 8 miljoen ton aan plastic afval in de oceaan. Dit is zoveel afval, dat zij samen een drijvend eiland vormen met een oppervlakte die gelijk staat aan ongeveer 1/3 van Europa.

De flessen die wij verzamelen worden gesorteerd op kleur (van kleurloos tot blauw) en vervolgens vermalen tot vlokken die geschikt zijn voor extrusie. De granulaten die het resultaat zijn van deze transformatie worden vervolgens geïnjecteerd in onze 3D printers waarmee wij onze unieke blauw decoraties produceren.

Deze unieke methode zorgt ervoor dat wij de volgende stap zetten in het verminderen van onze ecologische voetafdruk en daarmee onze missie om de planeet schoon te houden.