VERKIEZING BESTE BINNENSTAD 2020 IS VAN START

Over enkele maanden weten we welke binnensteden de titel ‘Beste Binnenstad 2020’ in ontvangst mogen nemen. Het Platform Binnenstadsmanagement organiseert de Verkiezing Beste Binnenstad samen met haar partners: Avontuur-BlachereNL, BRO, CVAH, Engie, Synchroon en Time to momo.

In het najaar van 2017 ontvingen Breda en Almere de titel ‘Beste Binnenstad 2015-2017. Op 18 mei 2020 wordt bekend gemaakt aan welke binnensteden zij de titel zullen doorgeven. De titel ‘Beste Binnenstad’ levert een kroon op de verrichte inspanningen van de afgelopen drie jaar. Het doel van de verkiezingen is de samenwerking tussen verschillende partijen in de binnenstad te bevorderen en op een positieve en unieke wijze aandacht te vragen voor Nederlandse binnensteden.

Binnenstadsbarometer

Na afloop van het vorige verkiezingsproces heeft het Platform Binnenstadsmanagement het totale verkiezingsproces vernieuwd. De Binnenstadsbarometer is ontwikkeld en raadpleegbaar via www.debestebinnenstad.nl/barometer. Aan de hand van deze online tool worden de deelnemende binnensteden van de verkiezing geselecteerd. De binnenstadsbarometer combineert circa 200 verschillende datasets en geeft daardoor een integraal beeld van de binnenstad. Op dit moment wordt de actuele data ingeladen en worden begin januari de deelnemers van de Verkiezing Beste Binnenstad bekend gemaakt. Deelnemen aan de Verkiezing Beste Binnenstad is alleen mogelijk voor de leden van het Platform Binnenstadsmanagement.

Verkiezing Beste Binnenstadsmarkt

Het Platform Binnenstadsmanagement werkt samen met de CVAH (Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel). Naast het winnen van de titel voor de Beste Binnenstad, kunnen binnensteden ook deelnemen aan de Verkiezing voor de Beste Binnenstadsmarkt. Aanmelden voor de titel Beste Binnenstadsmarkt en Beste Overige Markt (markten buiten de binnenstad) kan vanaf 1 december 2019 via de website van CVAH (www.cvah.nl/de-beste-markt).

Meer informatie over de verkiezing, de spelregels en eerdere winnaars is te vinden op de website www.debestebinnenstad.nl.

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Beste Binnenstad? Houd de website in de gaten of volg ons via Twitter @bestebinnenstad