Wat Doet Avontuur #2 – Carlo Maessen (Avontuur Limburg)

Iedere dag horen wij de vraag ‘ wat doen jullie het hele jaar buiten de feestdagen om?’. Zo logisch als deze vraag voor velen is, zo hard moeten wij erom lachen. In de maandelijkse rubriek ‘Wat Doet Avontuur’ geven wij een kijkje achter onze schermen. In deze tweede editie laten wij ons licht schijnen op de man die er onder andere voor zorgt dat miljoenen bezoekers jaarlijks kunnen genieten van schitterende verlichting gedurende Magisch Maastricht. Districtmanager Avontuur Limburg: Carlo Maessen.

Wie tien jaar geleden een blik had geworpen in het dan nog lege bedrijfspand op de Zoerbeemden te Eijsden (Limburg), zag waarschijnlijk twee personen in de vorm van Carlo Maessen en Gijs Ooms druk bezig met het inrichten/verven van het kantoor wat Avontuur Limburg moest gaan worden. Nadat Carlo tijdens de opbouw van een van Avontuurs Limburgse projecten Gijs aansprak met de vraag ‘hoeveel trailers met decoratie er nou naar een klus in Limburg gaan’ ontstond al snel het idee om van Avontuur Limburg de eerste externe vestiging van Avontuur-BlachereNL te maken. “Wij (Carlo en Max van Baal) hebben Avontuur Limburg echt vanaf de grond op mogen bouwen. Vandaar dat wij zo gepassioneerd zijn in wat we doen en waarvoor we het doen” vertelt Carlo.

Tot op de dag van vandaag zijn Carlo en Max verantwoordelijk voor vele indrukwekkende projecten in de regio Limburg waaronder Magisch Maastricht, Kerststad Valkenburg, Roermond, Heerlen en de Gemeente Grotten van Valkenburg. Waar Max zich met name richt op de ‘achterkant’ van Avontuur Limburg, vormt Carlo het gezicht van Avontuur Limburg; “Ik ben de persoon die in contact staat met de klant. Daarnaast zorg ik ervoor dat alle projectmappen en magazijnbonnen gemaakt worden en ben ik ook verantwoordelijk voor de bestellingen die gedaan moeten worden. Ik zorg er dus eigenlijk voor dat alle klanten/decoraties bij ons binnen komen en Max zorgt ervoor dat alles er op de juiste manier uit gaat” vertelt Carlo. 

Doordat Carlo het gezicht vormt van Avontuur Limburg, zorgt Avontuur-BlachereNL ervoor dat haar Limburgse relaties benaderd worden op een manier waarin zij zich thuis voelen. Carlo zegt hierover: “de Limburgse manier van ‘zakendoen’ vindt meestal plaats op een terras of op een relaxte manier bij de mensen op kantoor. Door op een gemoedelijke manier tot elkaar te komen, ontstaan er zakelijke relaties die ik liever zakelijke vriendschappen noem. Tegelijkertijd zijn Limburgers heel zelfbewust en weet iedere relatie wat zij wel of niet van ons kan vragen. Dit leidt soms tot investeringen van beide kanten, maar wij zijn altijd op zoek naar het creëren van de grootste gezamenlijke waarde.”

Deze mentaliteit vormt de kern van waar het binnen Avontuur om draait. De gelijkenissen tussen ‘Avontuur’ en Avontuur Limburg zijn dan ook talrijk. Carlo: “Ons doel is ervoor te zorgen dat iemand die werkt op het hoofdkantoor in Venhuizen zich in onze werkmethodes thuis kan voelen. Daarom maken wij gebruik van dezelfde systemen, dezelfde producten en zorgen wij ervoor dat onze manier van werken hetzelfde is. Op deze manier zorgen wij ervoor dat al onze klanten hetzelfde serviceniveau ervaren.”

Verder staat ook Avontuur Limburg niet stil buiten de wintermaanden om. Er wordt hard gewerkt om de vestiging te blijven laten groeien stelt Carlo. “Wij zijn constant bezig om onze onderneming te verbeteren. Zo hebben wij de afgelopen periode hard gewerkt aan het verbeteren van de documentatie, zijn we bezig met het toevoegen van een derde hal aan ons bedrijfspand en proberen wij nieuwe markten binnen Limburg aan te boren. Zo zie je binnen Limburg een verschuiving van ‘luchtdecoraties’ naar ‘gronddecoraties’. Daarnaast zijn wij binnen Limburg betrokken bij vele carnavalsprojecten. Kortom, genoeg moois te doen.”