Wat Doet Avontuur #1 – Pieter Mast (Amsterdam)

Iedere dag horen wij de vraag ‘wat doen jullie het hele jaar buiten de feestdagen om?’ Zo logisch als deze vraag voor velen is, zo hard moeten wij erom lachen. Daarom vonden wij het hoog tijd om te laten zien waar wij het hele jaar mee bezig zijn. In de maandelijkse rubriek ‘Wat Doet Avontuur’ geven wij een kijkje achter onze schermen. In deze eerste editie spreken wij de man die ervoor zorgt dat meer dan 100 bedrijven en winkelstraten in Amsterdam kunnen schitteren gedurende de feestdagen. Districtsmanager Amsterdam: Pieter Mast.

Om Pieter te kunnen spreken op kantoor moet je altijd even geduld hebben. Meestal is hij namelijk op pad, op bezoek bij een van zijn vele Amsterdamse contacten om samen met hen te werken aan hun ideale kerstsfeer. Op de vraag wat Amsterdam zo anders maakt dan andere steden is hij stellig: ‘De mensen. Iedere dag sta je in contact met verschillende contactpersonen van verschillende partijen die ieder een andere achtergrond hebben. Door vaak bij de mensen over de vloer te komen, leer je ze kennen en weet je hoe je zo goed mogelijk met hen kan meedenken.’ 

Daar ligt volgens Pieter de kracht van Avontuur. “Wij denken met de klant mee op locatie. Doordat wij uit ervaring weten welke vergunningen je nodig hebt als je bijvoorbeeld in muren wilt boren of op een bepaalde plek op een bepaald tijdstip wilt werken, kunnen wij direct met onze klanten meedenken en een oplossing op maat aanbieden. Wij houden daarbij altijd rekening met bewoners en denken daarbij ook aan de veiligheid. Daarmee werken wij aan langdurige oplossingen omdat wij bouwen aan langdurige relaties.”

Deze langdurige relaties hebben volgens Pieter meerdere voordelen. Want hoewel er in Amsterdam honderden afzonderlijke partijen zijn, kennen zij elkaar allemaal. “Doordat wij drie jaar geleden begonnen zijn met kerstverlichting op de Ceintuurbaan, mochten wij twee jaar geleden een geweldig plan bedenken voor de Ferdinand Bolstraat. Vorig jaar volgde hierop de Van Woustraat en daar zijn dit jaar weer een aantal aanvragen voor kerstverlichting in De Pijp bijgekomen. Door op locatie aanwezig te zijn en unieke projecten te bedenken die nu al kenmerkend zijn voor die straten, hebben wij dus in korte tijd een groot deel van De Pijp mogen veroveren.” 

Doordat collega’s zoals Pieter het hele jaar door nauw samenwerken met hun relaties, zijn wij (Avontuur) in staat om meer dan 400 klanten in de wintermaanden te voorzien van kerstverlichting en decoraties. Pieter zegt hierop: ‘Al in het begin van oktober gaat een groot deel van mijn projecten erop. Dit gaat in een hard tempo door totdat alles in januari en februari er weer af mag. In deze periode moet alles gebeuren en is er weinig ruimte voor fouten. Daarom zorgen wij ervoor dat alle vergunningen, tijden, plannen en werkmethodes zo vroeg mogelijk bij iedereen bekend zijn.’

“Al met al, vind ik dit het leukste werk wat er is. Ondanks dat je soms in conclaaf ligt met iemand, is het altijd zo dat je met een lach uit elkaar gaat omdat je met kerstverlichting toch een stukje plezier komt brengen. Je wilt met ondernemers meedenken en daarvoor moet je soms ook zelf een investering doen. Maar dat vinden wij niet erg. Ieder project heeft zijn eigen karakter en daarom is ieder project uniek en mooi. Ook al is het soms iets heel simpels. Ik geef overal evenveel aandacht aan en steek overal alle tijd en energie in die ik heb.”